Annons
X
Annons
X

Zlatan stänger dörren för allsvenskan

Den som har hoppats att Zlatan Ibrahimovic en dag ska avrunda sin karriär i allsvenskan får tänka om. I en intervju med radiosporten stänger världsstjärnan definitivt dörren för allsvenskt spel.

Foto: SCANPIX/AP

Många Malmösupportrar när en dröm om att Zlatan Ibrahimovic ska göra en ”Henke” och återvända till sin allsvenska moderklubb på karriärens höst. Så blir det inte.

– Jag kommer inte återvända till allsvenskan som aktiv spelare. Jag är inte sugen på att åka hem och spela, säger Zlatan i radiosportens intervju som sändes i eftermiddags.

I Intervjun berättade Inter-stjärnan om sin karriär och livet som välbetald fotbollsspelare i Milano. Trots att Zlatan har flera italienska ligatitlar och prestigefyllda utmärkelser är Jerringpriset som han fick 2007 det han värderar högst.

Annons
X

– Jag blev otroligt glad över Jerringpriset, jag minns det som om det var igår. Det är folket som utser vinnaren och det visar att folket stöttar mig.

Ibrahimovic rankas idag som en av världens allra bästa fotbollsspelare, vid sidan om Barcelonas Lionel Messi och Cristiano Ronaldo i Manchester United. I klubblaget Inter har han en given plats i anfallet och han kommer bra överens med tränaren Jose Mourinho.

– Han kommer med en helt ny filosofi och det finns bara positivt att säga om honom. Jag känner att jag utvecklas och träningarna handlar bara om boll. Det är mycket klarhet i hans träningar och i allt han gör han. Han förklarar enkelt vad han vill, säger Zlatan.

Stäng

SvD:s NYHETSBREV – dagens viktigaste nyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  I morgon är det dags för 2008 års upplaga av fotbollsgalan där Zlatan kan bli historisk genom att vinna Guldbollen för tredje gången. Zlatan lär knappast ha försämrat sina chanser efter lördags ligamatch mot Palermo där han stod för två riktiga drömmål och tog sig upp till en tredjeplats i den italienska skytteligan.

  Annons
  Annons
  X
  Foto: SCANPIX/AP Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X