Annons
X
Annons
X

Zlatan missar matchen mot Barcelona

BARCELONA.

Vilket antiklimax!

Det blir ingen återkomst för Zlatan Ibrahimovic på Camp Nou.

Milananfallaren är ljumskskadad och missar mötet med sitt gamla lag.

– Synd att han inte kunde komma, säger Barcelonatränaren Pep Guardiola.

Zlatan ibrahimovic.
Zlatan ibrahimovic. Foto: STEFANO RELLANDI/REUTERS

Förväntningarna var stora inför Zlatan Ibrahimovics comeback i Barcelona. Tidningarna här nere i Spanien var igår laddade med artiklar om svensken som blev Barças dyraste värvning någonsin när han skrev på i juli 2009. De påminde oss om den stormiga ”skilsmässan” för ett år sedan, om hur relationen mellan Zlatan och Pep Guardiola skurit sig så till den grad att parterna inte såg någon annan lösning än en flytt för anfallaren.

Men hur skulle publiken på Camp Nou ta emot svensken? Hade de glömt alla kritiska utspel riktade mot ”filosofen” Pep eller skulle de straffa honom med burop?

Det får vi tyvärr aldrig veta. Vi får inte heller veta om Barcelonatränaren ämnade sträcka fram en försonande näve före avsparken mellan Barça och Milan i den första gruppspelsmatchen i Champions League. För Zlatan är inte på plats i den katalanska huvudstaden. Han klev av måndagsträningen på grund av en ljumskskada och reste därför inte ens med truppen till sin gamla hemstad.

Annons
X

– Det är ingen allvarlig skada, hoppas han kan vara tillbaka så snart som möjligt. Men det blir nog svårt att hinna till matchen mot Napoli

(söndag), sa Milantränaren Massimiliano Allegri.

Det är förstås en tung smäll för den svenska landslagskaptenen att åter bli skadad såhär i säsongsinledningen. Han hade ju just kommit tillbaka efter den fotskada han ådrog sig mot Malmö FF. Han hann bara spela två landskamper och en omgång i Serie A innan olyckan var framme igen.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Zlatan frånvaro var inte oväntat det stora samtalsämnet på måndagens presskonferens på Camp Nou.

  – Det är synd att ”Ibra” inte är här. De stora spelarna är det alltid kul att se och möta. Han var säkert väldigt sugen på att spela matchen. Det är en försvagning för Milan men klubben är för stor för att vara beroende en spelare, sa Andrés Iniesta.

  Pep Guardiola, som trots utspelen från Zlatan aldrig uttalat sig negativt mot honom, var som vanligt diplomatisk när frågorna om svensken dök upp.

  – ”Ibra” är en av de största spelarna i världen och han är viktig för Milan. Synd att han inte kunde komma, sa Barcelonatränaren.

  Att Zlatan på det senaste landslagslägret verkade ha grävt ner stridsyxan – han ville endast blicka framåt – lade katalanen inte så mycket vikt vid.

  – Varken de vänliga eller de hårda orden från ”Ibra” har förändrat min åsikt om honom. Han är en fantastisk spelare. Jag uppskattar allt han

  gav oss. Att han mår bra i Milan gör mig glad.

  Bägge lagen kommer till tisdagskvällens möte med två sämre matcher i bagaget.

  Milan hämtade visserligen in 0-2 till 2-2 hemma mot Lazio men en poäng var knappast vad de regerande ligamästarna önskat sig i premiären.

  Samma resultat blev det i lördagens ligamöte mellan Real Sociedad och Barcelona i La Liga. Eftersom de regerande CL-mästarna sällan gör två dåliga matcher i rad ska det bli intressant att se hur Iniesta & Co svarar på Camp Nou.

  Mötet mellan Zlatan och Pep får vi vänta på till returen den 23 november istället.

  Annons
  Annons
  X

  Zlatan ibrahimovic.

  Foto: STEFANO RELLANDI/REUTERS Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X