Zlatan, Mellberg, Wilhemsson skickas hem

Tre spelare stängs av från Liechtenstein-matchen
Landslagsspelarna Zlatan Ibrahimovic, Olof Mellberg och Christian Wilhelmsson får inte spela EM-kval-matchen på onsdag efter ett disciplinbrott.

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

Fotbollslandslaget skakas av en skandal.
Under måndagskvällen kastades Zlatan Ibrahimovic, Olof Mellberg och Christian Wilhelmsson ur truppen inför onsdagens EM-kval mot Liechtenstein.
I ett pressmeddelande till TT skriver presschefen Thomas Saleteg: ”Landslagsledningen har beslutat att sända hem tre spelare; Zlatan Ibrahimovic, Olof Mellberg och Christian Wilhelmsson från den pågående landslagssamlingen i Göteborg. På söndagen gavs spelarna ledigt under eftermiddagen och kvällen med gemensamt överenskommen återsamling 23.00 på hotellet. Samtliga spelare var på plats till den sena kvällssamlingen men tre av spelarna gav sig senare ut och återkom till hotellet cirka 01.15. Det är landslagsledningens uppfattning att de tre brutit mot det gemensamt överenskomna och man har därför beslutat att de tre får lämna landslaget i Göteborg med omedelbar verkan. Beslutet gäller den pågående landslagssamlingen inför mötet med Liechtenstein på onsdag. Spelare och ledare i landslaget ämnar inte kommentera händelsen ytterligare i veckan.”

TT har förgäves försökt nå Saleteg för ytterligare kommentarer.
Enligt Aftonbladet kallades Zlatan Ibrahimovic, Olof Mellberg och Christian ”Chippen” Wilhelmsson till ett möte med förbundskapten Lars Lagerbäck på måndagseftermiddagen.
Där fick de beskedet att de skickas hem med omedelbar verkan.
Lagerbäck och landslagsledningen ansåg att trion brutit mot de gemensamma reglerna och tyckte inte att han hade något annat val än att skicka hem dem.
Enligt Aftonbladets källa var anledningen till att trion lämnade hotellet att de skulle fira att Olof Mellberg fyllt år. Strax efter 01.00 var spelarna tillbaka på hotellet.
Spelarna anser inte att de gjort något fel och menade i samtalet med Lagerbäck att ett flertal spelare vid tidigare tillfällen kommit hem senare än vad som överenskommits.

Annons
Annons
Annons