Annons

Zlatan kritisk mot Lars Richt

Självbiografin Jag är Zlatan Ibrahimovic har fått stor uppmärksamhet redan innan den kommit ut. I boken redogör anfallsstjärnan bland annat för sin tid i Barcelona och konflikten med tränaren Pep Guardiola.

TT
Uppdaterad
Publicerad
Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic. Foto: (ARKIV) DRAGO PRVULOVIC/SCANPIX

Till Aftonbladet säger Ibrahimovic nu att han aldrig har tvekat att berätta sin historia.

– Nej, det var min tur att säga min sanning, min egen story, precis som titeln är. Det var dags för mig att prata, säger han till tidningen.

Ibrahimovic, som i sin bok riktar hård kritik mot både forne förbundskaptenen Lars Lagerbäck och tidigare landslagskollegan Fredrik Ljungberg, är inte heller nöjd med landslagschefen Lars Richts agerande i samband med krogskandalen 2006, skriver Expressen.

Annons

Den ledde till att Ibrahimovic, Christian Wilhelmsson och Olof Mellberg fick lämna laget efter en utekväll i Göteborg.

Ibrahimovic anser att Richt, när journalisterna ringde, borde ha hittat på en ursäkt till varför trion gick ut och sett till att alla hade utåt sett hade samma förklaring. I stället gick Richt till Lars Lagerbäck och berättade om utekvällen.

Richt vill enligt Expressen inte ge några kommentarer i frågan.

Inte heller Barcelonatränaren Pep Guardiola vill uttala sig närmare om svenskens självbiografi, visade det sig vid en presskonferens på lördagen.

Självbiografin ska, enligt förlaget, ge sanningen om Zlatan Ibrahimovic, från uppväxten i Rosengård via tiden i Malmö FF till proffsåren i Ajax, Juventus, Inter, Barcelona och Milan.

Stockholm TT

Annons
Annons

Zlatan Ibrahimovic.

Foto: (ARKIV) DRAGO PRVULOVIC/SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons