Annons
X
Annons
X

Zlatan känner sig som ett vin

Onsdagen är en speciell dag för Zlatan Ibrahimovic. Inte bara för att Paris SG möter Porto i Champions League. Zlatan fyller 31 år.

– Jag känner mig som ett vin. Ju äldre jag blir ju bättre blir jag, säger han i en intervju med franska Eurosport.

Zlatan Ibrahimovic, Paris Saint-Germain.

Zlatan Ibrahimovic, Paris Saint-Germain. Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS

Zlatan är, förutom med de inledande matcherna, nöjd med PSG:s säsong så här långt. Men nu väntar en viktig vecka för laget. Först CL-matchen mot Porto och på söndag ligamatch mot serieledande Marseille.

– För mig är det två olika matcher. Porto blir inte lätt. Vi startade bra mot Dynamo Kiev men Porto är ett starkare lag. Kan vi göra en bra match kommer vi att ha stärkt självförtroende till matchen mot Marseille. Det blir en spännande vecka, säger Zlatan.

PSG är en outsider i Champions League men Zlatan är optimistisk. ”Vi har potentialen” som han säger. Detsamma gäller chanserna att ta hem ligan, något som alla lag som Zlatan anlänt till gjort.

Annons
X

En fingervisning om detta får vi på söndag. Mötet mot Marseille är en fransk Clasico.

– Det blir en speciell match med allt runtomkring. Det ger dig mer motivation, mer adrenalin. Det gäller bara att hålla huvudet kallt. Jag har aldrig spelat mot Marseille men det är något jag ser fram mot, säger Zlatan som hoppas göra fansen glada med att göra mål.

I tv-intervjun fick Zlatan också frågan vem han tycker ska få Guldbollen. Här tycker han att det är dags att någon annan än Barcelonas Leo Messi får fotbollsvärldens senaste utmärkelse.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Han har redan vunnit den tre gånger så om det fortsätter kommer det bli svårt för en annan spelare att vinna. Det är dags att någon annan vinner den, säger Zlatan.

  När det gäller livet vid sidan av fotbollsplanen fortsätter Zlatan letandet efter en bostad för sig och familjen. Han kommer inte att bli granne med förre presidenten Nicolas Sarkozy som tidningen Le Parisien skrev förra veckan. Då ägaren till huset i det exklusiva 16:e arrondissementet fick veta vem det var som ville köpa höjde han priset så mycket att Zlatan backade ur.

  Annons
  Annons
  X

  Zlatan Ibrahimovic, Paris Saint-Germain.

  Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X