Zetterlund hedras med minnesfond

Sångerskan Monica Zetterlund kommer att hedras med en minnesstund, en minneskonsert och en minnesfond. Bakom de tre arrangemangen står familjen, med dottern i spetsen, och ett stort antal vänner, bekanta och kollegor.

Under strecket
Publicerad
Annons

– Själva begravingen kommer ju att ske i stillhet och enbart omfatta familjen och de allra närmaste. Men eftersom Monica var en offentlig person tycker vi att allmänheten också borde få säga adjö och uttrycka sin sorg, säger Hans Alfredson.
Minnesstunden sker på kvällen den 27 juni i Gustav Vasa kyrka i Stockholm, och kommer bland annat att innehålla tal, musik och sång.
Därutöver har Hans Alfredson, Carl-Axel och Monica Dominique, Povel Ramel, Georg Riedl, Arne Domnérus, Bengt Säve-Söderberg, Kerstin Bagge och andra stiftat en särskild fond till Monica Zetterlunds minne.

– Syftet är att bidra till att en legend hålls levande och att uppmuntra sångare och musiker som verkar i Monicas anda, säger Säve-Söderberg. Nästa vecka samlas styrelsen för första gången, och då kommer vi att formulera mer exakt vilka fonden ska stödja. Men det blir inte enbart jazzartister, för Monica var så mycket mer.
Familj, vänner och kollegor har redan bidragit med en grundplåt. Dessutom hoppas man få in en rejäl summa i samband
med den minneskonsert som kommer att äga rum i höst, eventuellt i Konserthuset i Stockholm. Då går biljettintäkter oavkortat till fonden.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons