Zelmerlöw hyllas i internationell press

Wienvinnaren från Skåne lyfts fram i internationell press efter en spännande omröstning där Måns Zelmerlöf mot slutet drog ifrån sin ryska kombattant,  Polina Gagarina, och stod som tydlig segrare. Bläddra vidare för att se hur internationell press hyllar Zelmerlöw.

Under strecket
Publicerad
Annons

Norska VG gratulerar Måns till vinsten. Och kommenterar sin egen insats med att de blev ”banket gul og blå – igjen...”. Bläddra vidare för att se hur internationell press hyllar Zelmerlöw.

Franska Le Monde noterar att det är en i Sverige mycket känd person som figurerar i många tv-sammanhang där som tog hem schlagerspelet. Måns Zelmerlöw är inte bara sångare och musiker. Han har även förekommit i många tv-sammanhang alltsedan han medverkade i Idol för tio år sedan.
Frankrike, som under Eurovision Song Contests tidiga år var ett framgångsrikt land i detta sammanhang, har under senare år haft modesta framgångar och intresset för Eurovision är svalt i nationen. I fjol kom landet sist i finalen. I år kom Frankrike tredje sist med en klassisk, smäktande ballad. Trots att bidraget hette ”N'oubliez pas” glömde Europa bort att rösta på sången, eller kanske snarare ratade bidraget till fördel för mer moderna låtar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons