Annons
X
Annons
X

Zara Larsson: Ett svin är ett svin – fel av polisen

Zara Larsson spelade på ungdomsfestivalen ”We are Sthlm” i augusti förra året. Nu kritiserar hon polisens agerande när det gäller övergreppen på festivalen.

– Polisen gjorde fel. Fokuset borde såklart ligga på mäns beteende mot kvinnor i allmänhet, skriver hon på sin blogg.

Sexövergrepp i offentliga miljöer
Foto: TT/Alexander Tillheden

Hon berättar på bloggen att hon som yngre brukade springa runt på festivalen men aldrig fick vara ute senare än kl 23. Redan då, när festivalen kallades ”Ung08” var det bråkigt med ”gäng och tjafs”.

Zara Larsson konstaterar att polisens uttalande om sommarens festival – ”det har varit förhållandevis få brott och få omhändertagande med tanke på deltagandet’” inte alls stämmer. Hon tar även upp kritiken Stockholmspolisen fått för att de mörklagt alla anmälningar och att orsaken skulle vara att de inte ville spela Sverigedemokraterna i händerna.

Zara Larsson skriver: ”Det uttalandet tycker jag känns så jävla olustigt. Vad exakt menar dom med det? Antagligen tycker polisen att det är som att hälla bensin på en brinnande eld, att man matar Sverigedemokaterna med någonting som de skulle kunna använda för att stärka sin främlingsfientliga politik med, eftersom de flesta förövarna hade utländsk bakgrund. Jag anser att det är helt irrelevant. Ett ofredande är ett ofredande. En våldtäkt är en våldtäkt. Ett svin är ett svin, oavsett bakgrund.”

Annons
X

Sångerskan skriver vidare att hon tror att polisen bitit sig själv i svansen och att ”försöka dölja något sånt här slutar bara värre. Jag hävdar även att det är synd att polisen känner sig tvungna att göra detta, att etnicitet helt plötligt blir avgörande när det är någon som inte är blond och heter Erik. Män våldtar. Svenska män våldtar. Utomeuropeiska män våldtar. Hela grejen känns väldigt odemokratisk och dyster. Kort och gott, summan av kardemumman – Polisen gjorde fel. Fokuset borde såklart ligga på mäns beteende mot kvinnor i allmänhet.”

Zara Larsson avslutar blogginlägget med att hon hoppas att alla tjejer där ute mår bra: ”Ta hand om er! Och om ni ser någon bli utsatt för ofredande, ge han en box på kuken.”

Annons
Annons
X
Foto: TT/Alexander Tillheden Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X