Annons
X
Annons
X

Tio riksdagsmän har fuskat med SJ-poäng

Det är inte bara Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé som använt intjänade SJ-poäng på otillbörligt sätt. Ytterligare nio riksdagsledamöter har kontaktat riksdagsförvaltningen för att göra avdrag på deras löner.

Nu uppger nio andra riksdagsledamöter att de har använt intjänade SJ-poäng på ett olämpligt sätt.
Nu uppger nio andra riksdagsledamöter att de har använt intjänade SJ-poäng på ett olämpligt sätt. Foto: Tomas Oneborg

Ingen av de nio ledamöterna som svarat uppger dock att de liksom Tobé handlat alkoholhaltig dryck för poängen, enligt SVT Nyheter.

Mat, dryck och snacks i tågens bistro är de vanligaste inköpen.

De som anmält att man brutit mot reglerna är Centerpartiets gruppledare Anders W Jonsson, Fredrik Christensson (C), Kristina Yngwe (C), Staffan Danielsson (C), Roger Hedlund (SD), Christina Östberg (SD), Annika Lillemets (MP), Helene Petersson (S) och Åsa Eriksson (S).

Annons
X

I dag har cirka 200 riksdagsledamöter någon form av årskort hos SJ som betalas av riksdagen. Om ledamoten har årskortet kopplat till sitt Prio-konto ger detta upp till 81 000 Prio-poäng hos SJ.

Staffan Danielsson (C) har i sin skrivelse ifrågasatt regelverket, som enligt honom honom slår mot ledamöter som valt det billigare Årskort Silver i stället för det dyrare Årskort Guld där mat och dryck ingår i själva kortet.

”Om arbetsgivaren står för ett Guldkort på tåg så ingår rätt till måltider i första klass. Detta utlöser inte någon förmånsbeskattning för den enskilde, vare sig hen är riksdagsledamot eller någon annan,” skriver Staffan Danielsson, enligt SVT Nyheter.

Annons

Nu uppger nio andra riksdagsledamöter att de har använt intjänade SJ-poäng på ett olämpligt sätt.

Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X