Grus GrusModigt att ta in de vinerna – men var är servicen?

Inramningen är charmigt rustik och vinlistan är svårslagen, men köket levererar alltför ojämnt. Men så är Grus Grus också främst en vinbar.

Under strecket
Publicerad
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Annons

Stockholm börjar glädjande nog få ett hyggligt utbud av vinbarer. Ett av de senaste tillskotten, Grus Grus vid Odenplan, öppnade i april 2018 men har redan utsetts till ”Årets vinbar” av Allt om Vin. Helt förståeligt. För det är lika bra att säga det direkt: här är det vinet som är grejen.

Listan domineras av hantverksviner (med eller utan prefixet natur) från mindre producenter, och imponerar. Få andra Stockholmsrestauranger skulle ha modet att ta in en 2006 Kistler, en 2 600 kronors pinot noir från en vingård i Sonoma Coast, eller en 2008 Rheingau Berg Schlossberg från den hyllade producenten Georg Breuer vid floden Rhen.

Annons
Annons
Annons