Annons

Ylva Johansson i rampljuset under het EU-höst

Budgetkamp och brexit, klimatkris och oenighet om rättstatsprinciper och migration skapar gnissel mellan medlemsländerna i EU.

Ylva Johansson blir en av förgrundsfigurerna under en coronasplittrad höst.

Under strecket
Wiktor Nummelin / TT Bryssel, TT:s korrespondent
Publicerad

EU:s inrikeskommissionär Ylva Johansson får en tung roll i EU-arbetet under hösten då hennes nya migrationspakt ska presenteras. Arkivbild.

Foto: Olivier Matthys/AP/TT

Coronapandemin lär fortsatt prägla arbetet för EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen – här i mitten, tillsammans med Frankrikes president Emmanuel Macron till vänster och Europeiska rådets generalsekreterare Jeppe Tranholm Mikkelsen till höger. Arkivbild.

Foto: Stephanie Lecocq/AP/TT

Förhandlingarna om framtida handel och andra samarbeten efter brexit fortsätter mellan EU och Storbritannien, med premiärminister Boris Johnson i spetsen. Arkivbild.

Foto: Ben Stansall/AP/TT

Den svenska inrikes- och migrationskommissionären väntas snart lägga fram det förslag till ny "migrationspakt" för EU som hon har arbetat intensivt med sedan tillträdet den 1 december i fjol.

Försöken att skapa en gemensam migrationspolitik har blockerats av oenighet mellan EU-länderna i flera år. Målet är att nu hitta något som såväl Ungern som Sverige kan acceptera.

Annons
Annons
Annons