Yahookritik

Det har blivit en världssnackis. Det handlar om Yahoos vd, Marissa Mayer, och hennes budskap till alla anställda att det är förbjudet att jobba hemifrån. Amerikanska Regus, med virtuella kontor som specialitet, och dess koncernchef Mark Dixon tycker att hon är helt fel ute.

Under strecket
Publicerad
SCANPIX
Foto: SCANPIX
Annons

Inte bara anställda hos it-jätten har reagerat kraftigt på Marissa Mayers syn på att medarbetarna ska ha närvaroplikt på jobbet och vara fysiskt närvarande där. Nu stämmer Mark Dixon in i kritiken. Som högsta chef för Regus, en koncern som levererar flexibla arbetsutrymmen runt om i världen, vill han förstås också slå ett slag för ”sitt” bolags tjänster. Utbudet omfattar allt från affärslounger med wifi till distanstjänster - som gör att anställda lättare ska kunna jobba hemifrån.

Det är den brittiska tidningen The Telegraph som redogör för Dixons syn på det hela. Han finner Marissa Mayers inställning som ”helt fel” och tar avstamp i det meddelande som vd:n, som gjort kometkarriär, levererat till sina medarbetare, via personalchefen i Yahoo. Kärnan i meddelandet är att alla anställda ska vara närvarande på arbetsplatsen alltid.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons