X
Annons
X

WWF: Vi bör äta mindre men bättre kött

Vi håller med om att det är en utmaning med både förvaltningen av vilt, liksom vår köttkonsumtion. Det skriver Anna Richert, WWF, i en replik.

Köttets klimatpåverkan är en av våra stora globala miljöutmaningar. I dagarna ger sig en stor del av landets jägare ut på årets älgjakt. Det är bakgrunden till en artikel på SvD Debatt där Hans-Örjan Nohrstedt bland annat lyfter Världsnaturfonden WWF:s klassning av älg och annat viltkött i vår Köttguide som publicerades tidigare i år.

Precis som Hans-Örjan Nohrstedt påpekar i artikeln så instämmer vi i att Sverige har utmaningar med höga stammar av älg och andra hjortdjur vilket får effekter ur miljö- och naturvårdssynpunkt såväl som för virkesproduktionen. Här behövs en bred samverkan mellan alla aktörer för att nå en bra balans mellan skogens alla värden. Dessutom är det mycket riktigt så att ett utbrett bilåkande till såväl jaktmarker som till livsmedelsbutiker leder till utsläpp av växthusgaser som vi tillsammans måste minska.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X