Ny köttguide: Viktiga villkor för den som vill äta kött

Fråga om djurets hemland, rata thailändsk kyckling – eller allt kött. WWF pekar med hela handen i årets guide och vill få konsumenterna att välja svenskt. ”Svenska grisar föds upp under bättre förhållanden”, säger grisbonden Mats Sonander.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad
Sloganen "svenska grisar har knorr" blev en väckarklocka för många konsumenter om skillnaden i uppfödningen, säger grisbonden Mats Sonander.

Sloganen "svenska grisar har knorr" blev en väckarklocka för många konsumenter om skillnaden i uppfödningen, säger grisbonden Mats Sonander.

Foto: Emil Langvad/TT
Annons

Världsnaturfonden (WWF) duckar inte för den pedagogiska utmaningen att förklara sambandet mellan en oskyldig kycklingwok och människors hälsa. Organisationens årliga köttguide stämplar det thailändska kycklingköttet med en ledsen smiley. Känslomässiga analfabeter hjälps på traven av att den modslagna gubben är ilsket röd.

Anna Richert, hållbarhetsexpert på WWF, förklarar märkningen med att antibiotika används oreglerat i den thailändska kycklinguppfödningen, både för att öka tillväxten och förebygga sjukdomar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons