Annons
X
Annons
X

WSJ: Iran planerar stänga Gmail

Iranska myndigheter planerar att stänga Googles e-posttjänst Gmail i Iran, enligt affärstidningen The Wall Street Journal på nätet. Och Google uppger att man har fått information om att det är svårt för iranier att komma åt e-postkonton hos företaget.

Av TT
Foto: VAHID SALEMI

Den USA-baserade internetgiganten berättar också att trafiken från iranska nätanvändare minskat kraftigt samtidigt som den inte upptäckt några tekniska fel i företagets system.

Enligt WSJ har Irans telekommunikationsbyrå redan offentliggjort beslutet om att stänga Googles e-posttjänst, som ska ersättas med nationell e-post.

USA:s utrikesdepartement bekräftade inte den uppgiften, men underströk att ”varje försök att undanhålla det iranska folket information är dömt att misslyckas”.

Annons
X

– Medan informationsteknologier tillåter människor runt om i världen att kommunicera som aldrig förr så verkar den iranska regeringen vara fast besluten att förneka sina medborgare tillgång till information och möjligheten att uttrycka sig fritt och utbyta tankar med andra, sade utrikesdepartementets talesman P J Crowley.

Stockholm TT

Annons
Annons
X
Foto: VAHID SALEMI Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X