Aktieanalys

Daniel Zetterberg: Wonderful Times: En underbar aktie i utdelningstider?

När vi sist skrev om denna lilla distributör av barnprodukter, leksaker och spel kom vi fram till två saker:

  1. Att bolaget kanske skulle kunna börja dela ut säg 0,50-1,00 krona per aktie.
  2. Att aktien kan vara en kul satsning för den som är bekväm att investera i riktigt små mikrobolag.

Börsvärdet är i dag bara 60 Mkr (efter konvertibelinlösen) och aktien finns noterad på Spotlight Stock Market (f.d. Aktietorget).

Båda slutsatserna hänger dock på det faktum att den positiva operativa trend vi sett senaste kvartalen måste hålla i sig.

Än så länge går det i rätt riktning. Bolaget nådde tillväxt i fjärde (5 procent) och nu första (16 procent) kvartalet. Framför allt har rörelsemarginalen (Ebitda) fortsatt stärkas och taktar nu kring strax under 11 procent. Det är imponerande, men något högre än vi vågar räkna med på lite sikt. Aktien stiger i dag 20 procent på rapporten och efter många svåra år verkar det ändå allt mer som att denna turn-around faktiskt har vänt.

Receptet har varit att banta kostnaderna rejält och bygga starkare relationer till dagligvaruhandeln och näthandlarna, som tagit marknadsandelar från traditionella barn- och leksaksaffärer.

Om utvecklingen håller i sig ser den där utdelningen på 1,00 krona per aktie inte helt orimlig ut. Bolaget arbetar nu med en utdelningspolicy vilket kan bli första gången i bolagets historia som pengar skiftas ut till ägarna, snarare än tvärtom.

Vad är en rimlig direktavkastning i en liten högriskaktie som Wonderful Times Group? Tycker man det är kring 7-8 procent blir en rättvis aktiekurs någonstans i nivå med dagens. Värderar man i stället WTG till 8 gånger rörelseresultatet (EV/Ebit) finns ytterligare uppsida (se nedan).

Men klart är att aktien nu är långt ifrån sådär billig som man skulle vilja för att se ett köpläge.

___________________________

Updates är SvD Börsplus format för korta kommentarer. Mejla oss gärna på borsplus@svd.se om du har förslag eller frågor.

Läs även

Annons
X
Annons
X
Annons
X