Annons

Winberg går emot Persson

Vice statsminister Margareta Winberg går emot Göran Persson. Hon hävdar att regeringen inte är bunden vid ett ja till euron.

Under strecket
Publicerad

Statsminister Göran Persson menar att regeringen är för ett svenskt inträde i eurosamarbetet. Men det är felaktig uppfattning, anser Margareta Winberg, som själv är emot ett svenskt EMU-medlemskap. - Regeringen är inte bunden vid ett ja. Vi har inte fattat ett formellt beslut om EMU. Det finns inget sådant dokument. Hade det funnits det hade det varit oerhört svårt för oss som inte delar uppfattningen, sade Margareta Winberg till TV 4:s Nyheterna i går kväll.

I intervjun sade Margareta Winberg också att hon tänker sitta kvar i regeringen mandatperioden ut, alltså till 2006. Hon tänker dock inte kandidera till riksdagen inför nästa val, vilket hon också meddelat tidigare. I början av veckan dök det upp uppgifter i massmedierna om att Margareta Winberg självmant skulle lämna regeringen efter folkomröstningen om euron. Hon har flera gånger dementerat dessa uppgifter. Margareta Winberg har suttit i regeringen i nio år och är därmed ett av de nuvarande statsråden som hängt med längst i regeringen.

Annons
Annons
Annons