Annons
X
Annons
X

Wikileaks riktar blicken mot banker

Wikileaks tänker vid nyår släppa tiotusentals dokument som rör en amerikansk storbank.

Av AFP, SvD, TT
[object Object]
Julian Assange avslöjar i en intervju med Forbes att Wikileaks planerar att offentliggöra omfattande dokument rörande en amerikansk storbank. Goldman Sachs nämns i intervjun, men Wikileaks-grundaren vägrar avslöja om det handlar om jätten eller någon annan aktör. Foto: AP

Läckan kan leda till allvarliga konsekvenser för en eller två banker, säger Wikileaks grundare Julian Assange till tidskriften Forbes.

Enligt Assange kommer dokumenten att ”ge en sann och representativ inblick i hur banker uppför sig på vd-nivå på ett sätt som kan komma att stimulera utredningar och reformer”.

Materialet kommer avslöja uppenbara överträdelser och oetiska metoder, men också beskriva den beslutsfattande strukturen, säger Assange till tidskriften.

Annons
X

I intervjun nämner Assange Goldman Sachs, men vill inte bekräfta att läckan rör Wall Street-giganten.

Assange intygar däremot att Wikileaks sitter på en rad opublicerade dokument, varav han uppskattar att ungefär femtio procent är relaterade till den privata sektorn.

Att det sedan i oktober inte varit möjligt att sända in material till webbplatsen beror enligt Assange på att man har för mycket.

”Vår pipeline av läckor har ökat exponentiellt i takt med att vår profil stärks, och vår förmåga att publicera ökar linjärt”, säger han.

Washington TT-AFP SVD.SE

Annons
Annons
X

Julian Assange avslöjar i en intervju med Forbes att Wikileaks planerar att offentliggöra omfattande dokument rörande en amerikansk storbank. Goldman Sachs nämns i intervjun, men Wikileaks-grundaren vägrar avslöja om det handlar om jätten eller någon annan aktör.

Foto: AP Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X