Annons
X
Annons
X

Wikileaks-fansens nya mål: Amazon

Wikileaksanhängarnas nästa mål är Amazon. Det berättar hackergruppen Anonymous på sin mikroblogg. Attacken skulle ha börjat klockan 17, men en halvtimme senare var sajten fortfarande i bruk. Attacken verkar därmed ha misslyckats.

Nätaktivistgruppen Anonymous genomför ”Operation Payback” genom att attackera företag som vägrar samarbeta med Wikileaks.

I går attackerade de både Visa.com och Mastercard.com som slutat förmedla donationer till Wikileaks.

Nästa mål för hackarna är Amazon. Det avslöjade hackergruppen på sin mikroblogg klockan 15 i dag:

Annons
X

”TARGET: WWW.AMAZON.COM LOCKED ON”

Men klockan 17.20 fungerade Amazon.com fortfarande utan problem.

Hämndmotivet är klart. Wikileaks använde tidigare Amazons webbhotell för att lagra de läckta ambassaddokumenten som det rapporterats om flitigt i veckan. Men i onsdags i förra veckan hoppade de av och sparkade ut Wikileaks från sina servrar.

Anonymous genomför dos-attacker, det betyder att de överbelastar hemsidor genom att skicka jättemycket information.

Vem som helst kan hjälpa till genom att ladda ner ett program som gör jobbet själv. Och det är fler och fler som gör det, sa en ung man som kallar sig Coldblood och är med i gruppen till brittiska BBC tidigare i dag.

– Kampanjen... går fortfarande starkt. Fler människor går med, fler och fler laddar hem det frivilliga botnet-verktyget som ligger bakom attackerna.

It-säkerhetsexperter har gått ut och varnat för att ladda ner program på internet, om man inte vet vad det är.

– Man vet aldrig vad det programmet sedan kan användas till, säger Richard Oehme, chef för MSB:s enhet för samhällets informationssäkerhet, till TT.

Coldblood tycker att Anonymous gör ett viktigt jobb:

– Jag ser det som att det håller på att bli krig, men inte ett konventionellt krig. Det här är ett datakrig, vi försöker hålla internet öppet och fritt för alla, precis som internet alltid har varit.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X