Annons
X
Annons
X

White guide i blåsväder - erbjöd kock poäng

Hyllade Lilla ego-krögaren Tom Sjöstedt publicerade ett mejl där han blivit erbjuden att köpa poäng i White guide. Inlägget som kommenterats och gillats av många av Sveriges främsta kockar har lett till att säljaren på det externa säljföretaget nu har fått sparken.

Restaurangguiden White Guide har i ett mejl till krögaren Tom Sjöstedt, erbjudit honom att köpa poäng.
Restaurangguiden White Guide har i ett mejl till krögaren Tom Sjöstedt, erbjudit honom att köpa poäng. Foto: TT

I årets upplaga av White guide kvalificerade sig 600 restauranger varav 31 till de främsta kategorierna Global Mästarklass och Mästarklass. Lanseringen av restaurangguiden har fått mycket uppmärksamhet, men kanske inte bara den publicitet som man önskar. På sitt Instagramkonto skriver kocken och krögaren Tom Sjöstedt som driver den hyllade krogen Lilla Ego att han fått ett mejl av en säljare på White guide, där han erbjöds köpa poäng eller en kategori.

”Får jag fråga vad du skulle önska för kategori/poäng för att ta beslut om att vilja synas med våra paket, och för att du skulle anse dem som värdefulla?”.

Tom Sjöstedt har publicerat delar av mejlet på Instagram med kommentaren: ”Undrar hur många poäng extra man kan få får 20 spänn och en dajm. Någon annan som undrar...?” Inlägget gillas och har kommenterats av flera av Sveriges främsta kockar.

Annons
X

Det har också fått White guide att reagera. I ett uttalande skriver Vd Peter Hansson att man anlitar ett externt säljbolag och att den säljare som skickat mejlet nu har fått sparken: ”Det finns ingen möjlighet att köpa kategori, poäng eller omnämnande i White Guide. Vi är extremt ledsna att restauranger har fått det intrycket av en säljare på det externa säljbolag som säljer marknadsföringspaket för White Guide.”

Peter Hansson skriver också att säljbolaget inte har någon som helst insyn i hur White guide bedömer och poängsätter restauranger.

Annons
Annons
X

Restaurangguiden White Guide har i ett mejl till krögaren Tom Sjöstedt, erbjudit honom att köpa poäng.

Foto: TT Bild 1 av 1
Annons
Annons
X
Annons
X