Annons

White Guide Café: Här är Sveriges bästa kaféer

Åtta kaféer i Sverige jublade då White Guide Café 2017 presenterades under ett stort kalas I Eric Ericson-hallen på Skeppsholmen i Stockholm.
Åtta kaféer i Sverige jublade då White Guide Café 2017 presenterades under ett stort kalas I Eric Ericson-hallen på Skeppsholmen i Stockholm. Foto: Linn Glimne

Sveriges bästa kafé ligger inte i Stockholm. Däremot kan huvudstaden skryta med att husera landets bästa bageri, i alla fall om White Guide Café får bestämma. På måndagen delade kafé- och restaurangguiden ut priser till kaféer, konditorier och bagerier som är värda ett besök.

Publicerad

Närmare 300 kaféägare, journalister och branschfolk träffades på Skeppsholmen i Stockholm för att hylla det svenska fikabordet. Detta i samband med att White Guide Café presenterade årets bästa kaféer. I år omfattar guiden 351 kaféer varav åtta stycken kammade hem personliga priser.

För andra året i rad korades Bageri Petrus i Stockholm till årets bageri. Även Hornuddens Ekocafé i Strängnäs behöll sin plats som årets hållbara café, medan R C Chocolat i Sigtuna gick från utmärkelsen årets värt en resa till den prestigefyllda titeln årets bästa café.

Glädje i Sigtuna. Årets bästa Cafe 2017 heter RC Chocolat och finns i uppländska mälarstaden Sigtuna.

Foto: Linn Glimne Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons
Annons