Annons
X
Annons
X

Wetterstrands popularitet ökar stort

Maria Wetterstrand drar upp förtroendesiffrorna för Miljöpartiets språkrör med 16 procentenheter. Det är en sällan skådad ökning i Aftonbladets Sifomätning.

Av TT

I undersökningen svarar 52 procent att de har stort eller mycket stort förtroende för språkrören Maria Wetterstrand och Peter Eriksson, en uppgång med 16 procentenheter sedan förra mätningen i april. Det stora lyftet kopplas till Wetterstrand, som även lyckats bra i andra opinionsundersökningar den senaste tiden.

Förtroendet ökar för samtliga partiledare och högst förtroende har väljarna för statsminister Fredrik Reinfeldt. Hans notering blev 63 procent, en ökning med 3 procentenheter. Det är den högsta siffra som noterats i mätningen som har genomförts de senaste femton åren.

S-ledaren Mona Sahlin har stort eller mycket stort förtroende av 34 procent av väljarna, plus 7 procentenheter. Lika mycket ökade förtroendet för Folkpartiets ledare Jan Björklund som noterade 36 procent i mätningen.

Annons
X

Sämst till ligger vänsterledaren Lars Ohly med sina 23 procent, en ökning med 3 procentenheter. Centerledaren Maud Olofsson fick 37 procent, plus 3 procent, och Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund fick 32 procent i mätningen, plus 4.

Ökningarna för Miljöpartiets och Folkpartiets ledare är statistiskt säkerställda.

Sifo telefonintervjuade 978 personer mellan den 14 och den 21 december på uppdrag av Aftonbladet.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Stockholm TT

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X