Westerberg: ”Sverige behöver en majoritetsregering”

Sverige behöver en majoritetsregering om det blir ett oklart parlamentariskt läge. Det anser det före detta Folkpartiledaren Bengt Westerberg. Han ser framför sig antingen en stor koalition med Socialdemokraterna och Moderaterna eller ett samarbete mellan S, MP, C och FP.

Under strecket
Publicerad
Bengt Westerberg

Bengt Westerberg

Foto: JONAS EKSTRÖMER /TT
Annons

Bengt Westerberg tillhörde en av många partiarbetare som stod utanför vallokalerna i dag. Hans uppgift var att förse Södermalmsbor med valsedlar utan för gymnasieskolan Frans Schartau. Att Sverigedemokraterna ser ut att bli tredje största parti är inget som han välkomnar. Men framför allt är han bekymrad över det svåra parlamentariska läget som kan uppstå. Skulle Alliansen bli större än de rödgröna kan de fyra borgerliga partierna visserligen ”rent teoretiskt” regera vidare precis som i dag även om det inte vore bra, anser han. Skulle de rödgröna bli större än Alliansen så är läget ett annat, anser Bengt Westerberg.

– Jag är bekymrad över regeringsfrågan om det går som alla opinionsundersökningar tyder på. Det är stor risk för att vänsterblocket blir större än alliansen men inte får egen majoritet. Då måste alla partier anstränga sig för att det inte ska bli kaosartat.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons