Annons
Aktieanalys

Daniel Zetterberg:West International har spännande kort på hand

West International tillhandahåller lösningar för kortterminaler som används i handeln. Bolaget har successivt utvecklats från att vara en hårdvaruleverantör utan egna produkter till att sälja allt mer teknik och mjukvara för produkter med eget varumärke. Första halvåret är ett kvitto på att bolaget är på rätt spår och nu gör West stora satsningar framåt. Tyvärr kräver prislappen mer entusiasm kring framtiden än vi med bästa vilja lyckas uppmana.

Publicerad

West International (börskurs 11,40 kronor 1/9) är verksamt inom transaktions- och betalningslösningar som används inom den fysiska handeln. Aktien finns noterad på First North och har varit en riktig vinnare under året då kursen nära på dubblerats. Detta bland annat efter att bolaget oväntat visat upp rekordstark brutto- och rörelsemarginalutveckling. Det gör oss lite extra intresserade av att titta på bolaget.

Bild 1 av 2

Kursdiagrammet visar aktiens historiska utveckling jämfört med index och därefter ett tänkbart spann över framtida utfall baserat på SvD:s tre scenarier för bolagets utveckling och aktiens värdering under de kommande tre räkenskapsåren.

Bild 2 av 2
Annons
Annons
Annons