Way Out West öppnar nytt festområde

Enligt Joakim Skoglund har festivalledningen inte upplevt att det förra upplägget kritiserades. Men han är medveten om att vissa besökare upplevde det större antalet klubbar, med begränsad kapacitet, som stressande.
Enligt Joakim Skoglund har festivalledningen inte upplevt att det förra upplägget kritiserades. Men han är medveten om att vissa besökare upplevde det större antalet klubbar, med begränsad kapacitet, som stressande. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Way Out West satsar på klubbspelningarna. På årets festival öppnar ett helt nytt festivalområde på Bananpiren i Göteborgs hamn, som tar över när Slottsskogen stänger för dagen.

TT
Publicerad
Annons

Way Out West kompletterar sitt klubbprogram Stay Out West med ett nytt 93 000 kvadratmeter stort festivalområde på Bananpiren på Södra Frihamnspiren i Göteborgs hamn. Samtidigt minskar festivalen antalet konsertlokaler runt om i Göteborg. Förhoppningen är att satsningen, som beskrivs som en "festival i festivalen", ska göra Way Out West mer inkluderande. Syftet är att göra tredagarsfestivalen smidigare för besökarna och att undvika fullsatta konsertlokaler.

– Vi har velat hitta ett sätt att utveckla Stay Out West-konceptet och med Bananpiren har vi hittat det. Den nya festivalplatsen blir den perfekta länken mellan Slottsskogen och Stay Out West. Det här får folk att känna att det finns en bas även under kvällar och nätter,säger Lugers marknadschef Joakim Skoglund, som menar att det också blir ett sätt för fler besökare att kunna se populära artisters klubbspelningar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons