Annons

Way Out WestInget slår Frank Ocean på Way Out West

Basisten Paz Lenchantin under Pixies spelning på Way Out West.
Basisten Paz Lenchantin under Pixies spelning på Way Out West. Foto: Thomas Johansson / TT

Hiphoparna Migos får publiken att göra vågen under första dagen av Way Out West. Kvällens stjärna är dock Frank Ocean som med själfull perfektionism gör festivalspelningen till ett eget musikaliskt universum.

Publicerad

Slottsskogen badar i sol när den elfte upplagan av Way Out West inleds på torsdagen. Två avhopp från forne frontpersonen i Gossip, Beth Ditto, samt dansmusikens mest högljudda riot grrrl, dj:en Black Madonna, gör att Slowgold fått blixtinkallas. Om i alla fall Black Madonna brukar stå för mer utav ett kompromisslöst ös, så ersätts hon och Ditto nu av Amanda Wernes mjuka gitarrspel och hypnotiska prärierock. Till det var redan spelningar med Säkert!, The Radio Dept och The Shins bokade, vilket får inledningen av festivalen att gå i den smalare popmusikens tecken. 

Men det är inte utmanande pop som spelar huvudrollen just idag. Torsdagens – och kanske hela festivalens –  största dragplåster är utan konkurrens Frank Ocean. Utöver honom har Way Out West också bokat två av de största hiphopakterna från Atlanta: Migos och Young Thug.

Migos-medlemmen Offset under sin spelning på första dagen av på Way Out West i Göteborg.

Foto: Thomas Johansson / TT Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons