Annons
X
Annons
X

Wassberg kryssades in för SD

Thomas Wassberg har kryssats in som kommunpolitiker för Sverigedemokraterna i jämtländska Berg – mot sin vilja. Han har redan förgäves försökt att få bort sitt namn från listan.

– Normalt hyfs är ju att du frågar en person om han vill ställa upp, säger Thomas Wassberg.

Thomas Wassberg, svensk skidlegend, blev inkryssad mot sin vilja för SD i en kommun i Jätmland.
Thomas Wassberg, svensk skidlegend, blev inkryssad mot sin vilja för SD i en kommun i Jätmland. Foto: ANDERS WIKLUND /TT

Två personer i Jämtlands län har mot sin vilja blivit inkryssade på Sverigedemokraternas listor, skriver Östersunds-Posten. En av dem är den folkkära skidprofilen Thomas Wassberg, vars namn har skrivits på tillräckligt många blanksedlar för att han skulle bli invald som ersättare i kommunfullmäktige i Berg.

– Man är väl van vid lite sådana grejer, men jag tycker att det är så jävla dumt att någon gör så att de plockar in en fast man inte står på listan, säger Thomas Wassberg till SvD.

– Normalt hyfs är ju att du frågar en person om han vill ställa upp på dittan och dattan, fortsätter han.

Annons
X

Thomas Wassberg kommer inte att använda sitt mandat och vill få bort sitt namn från listan så fort som möjligt. Han sympatiserar inte med SD:s politik, säger han.

– Jag är inte fullt insatt, men de har ju mycket tokerier för sig, det sämsta är väl vad de har hållit på med tidigare. Men samtidigt kan jag tycka att det är lite fel att ge dem kalla handen från alla andra partier, för det är inte säkert att alla frågor de har är dumma, säger Wassberg.

**Han vet inte **varför någon valt att kryssa in just honom och har aldrig uttryckt någon vilja att engagera sig politiskt.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Jag har väl fått förfrågningar från kommunpolitiker, men jag har tackat nej.

  Har du fått förfrågningar från Sverigedemokraterna?

  – Nej, aldrig från dem.

  Annons
  Annons
  X

  Thomas Wassberg, svensk skidlegend, blev inkryssad mot sin vilja för SD i en kommun i Jätmland.

  Foto: ANDERS WIKLUND /TT Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X