Annons
X
Annons
X
Kultur
Recension

War of the roses War of the roses

War of the roses

Plattform
pc
Utgivare
Fatshark/Paradox interactive

Betyg: 3 av 6

Blodiga svärdsstrider, brutala avrättningar och massiva riddarduster är essenserna i svenska Fatsharks nya onlineactionspel. Själva titeln syftar på de krig som utkämpades i England på 1400-talet, mellan ätterna Lancaster och York. Men denna historiska kontext är av högst schematisk betydelse här.

I ”War of the roses” handlar det rätt och slätt om att slå ihjäl sina motståndare på medeltidsvis. Och mycket energi har lagts på att få striderna att baseras på skicklighet och inte hetsigt knapptryckande. I viss mån lyckas det också. Att måtta rätt, parera och blocka slag är helt avgörande för ens överlevnad.

Som tur är får man belöningar för nästan allt man gör på slagfältet – att exempelvis rädda en medspelare från att förblöda – vilka man sedan kan använda för att konstruera sin egen soldat efter sina preferenser. Det här tillsammans med själva grundmekaniken är bra.

Annons
X

Problemet är att spelet i övrigt är torftigt. Dueller, som är absolut roligast eftersom de endast handlar om två riddare och deras skicklighet med sina vapen, saboteras nästan jämt av att man snabbt blir utmanövrerad en mot fem.

Därtill innehåller spelet än så länge bara två standardiserade spellägen, grafiken är glåmig, avsaknaden av kartor gör det svårt att navigera, och ett uselt handledningsläge stöter bort ovana spelare. Idén är fräsch men ”War of the roses” hade behövt mer arbete innan det släppts.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X