Annons
X
Annons
X

Alexandra Ivanov: Wallström står inte över systemet

Wallströms lägenhetsaffär
[object Object]
Margot Wallström trängde sig redan år 1988 i bostadskön. Foto: Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ny dag, nytt avslöjande. SvD har i dag rapporterat om att utrikesminister Margot Wallström redan år 1988 trängde sig före i Stockholms bostadskö. Den gången fick hon en lägenhet av statliga Byggnadsstyrelsen.

I** Sverige har vi länge haft en idé och tanke **om att svenska politiker ska vara en del av systemet – inte stå över det. Det säger sig självt, att om våra folkvalda inte behöver ta konsekvenserna av dåliga beslut eller system minskar drastiskt deras incitament att åtgärda problemet Dessutom sänder det tveksamma moraliska signaler när man anser sig ha rätt att använda det offentliga till att ta genvägar – omöjliga för vanliga människor.

**I en artikel år 1988 försvarar Wallström **sitt agerande med "Man orkar inte leva så om man inte har någon fast punkt i tillvaron". Förvisso har utrikesministern en god poäng, men detta gäller även alla andra svenskar. Ett hem är en viktig förutsättning för att lyckas leva sitt liv efter eget huvud, och ta sig an utmaningar och ett tufft arbetsliv. Detta är sant för de som jobbar dygnet runt med egna företag och skapar det värde som utgör grunden för vårt välstånd, men likaså för de som arbetar inom privat eller offentlig sektor.

Annons
X

**Det är också korrekt att den svenska bostadsmarknaden **inte fungerar. Det är även något som tunga internationella aktörer som IMF och OECD påpekar år efter år – och ständigt uppmanar Sverige att åtgärda. Men inget händer, och problemet bara växer. I ljuset av detta ter sig Wallströms agerande än mer tveksamt.

Annons
Annons
X

Margot Wallström trängde sig redan år 1988 i bostadskön.

Foto: Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X