Annons

Wallström ringer USA – ska diskutera bilden av Sverige

Margot Wallström ska diskutera Sverigebilden med USA. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska hon ha ett telefonmöte med amerikanska utrikesministern Rex Tillerson i dag.

Under strecket
SvD
Publicerad

Margot Wallström, utrikesminister.

Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 1

Margot Wallström, utrikesminister.

Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 1
Margot Wallström, utrikesminister.
Margot Wallström, utrikesminister. Foto: Tomas Oneborg

För en vecka sedan nämnde USA:s president Donald Trump Sverige i ett tal. Sedan dess så har bilden av Sverige diskuterats flitigt.

Nu vill Sveriges utrikesminister Margot Wallström prata om den bilden med USA, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Bland annat så har stora tv-kanalen Fox News haft ett flera uppmärksammade inslag – bland annat med den då okände svensken Nils Bildt och ett med islamfientliga Ingrid Carlqvist – och tidningen Wall Street Journal har publicerat en opinionsartikel av SD-politikerna Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson, som justitieministern Morgan Johansson (S) svarade på i just Wall Street Journal.

– Wallström kommer att ge en motbild och påpeka att Fox News inslag inte är trovärdigt, säger en källa på Utrikesdepartementet till Aftonbladet.

Margot Wallström kommer enligt Aftonbladet att ringa USA:s utrikesminister Rex Tillerson under eftermiddagen för att diskutera frågan.

– Det ställdes en förfrågan för två veckor sedan, men nu kommer givetvis det faktum att vi har en president i USA som sprider falska bilder av Sverige att bli huvudpunkten, säger UD-källan till Aftonbladet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons