Annons
X
Annons
X

Wallström fick lägenhet – anklagar Kommunal för lögn

Fackförbundet Kommunal ordnade en hyresrätt i en av sina fastigheter i Stockholms innerstad till utrikesminister Margot Wallström.

Av TT
Wallströms lägenhetsaffär

I en intervju med Expressen säger Wallström att hon krävde garantier från fackförbundets ordförande Anneli Nordström om att Kommunal dessutom lämnade lägenheter till den kommunala bostadskön. Annars skulle hon aldrig ha flyttat in, säger hon.

– Jag fick såna garantier. Men det var lögn, säger Wallström.

Till TT säger hon att hon är mycket upprörd över att ha blivit indragen i skandalerna kring fackförbundet Kommunal genom att ha fått falska uppgifter i samband med att hon hyrt en lägenhet av Kommunal.

Annons
X

– Jag är arg och besviken på Kommunal, för det visar sig att det också gäller hur de har kommunicerat med mig, säger hon.

– Jag hyr en lägenhet av Kommunal och när vi pratade om det fick jag besked från högsta nivå att de följer alla regler och procedurer när det gäller att lämna ut lägenheter. Och att jag absolut inte skulle gå före i deras bostadskö, och det har de ljugit om för mig, säger Wallström.

– De har gett helt oriktiga besked, och det är oacceptabelt. Det skadar mig och det skadar Kommunal. Det går inte att lita på vad de säger.

Stäng

SvD NÄRINGSLIVS NYHETSBREV – dagens viktigaste ekonominyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Löftet att allt skulle ha gått rätt till gavs av ordförande Annelie Nordström. Men trots hennes besked har de inte följt någon kö.

  – Jag sa att jag aldrig skulle ta en lägenhet om jag skulle gå före i någon kö. Men det verkar inte ens finnas någon kö, säger Wallström.

  – Jag har sagt upp min lägenhet redan i går när jag fick klart det här för mig och kommer att flytta ut så fort som möjligt för det här är helt oacceptabelt och det är mot allt jag står för, säger hon.

  På frågan varför hon hyrde av just Kommunal säger Margot Wallström att det var ordförande Annelie Nordström som sagt sig kunna hjälpa till när hon letade en lägenhet i Stockholm.

  – Hon sade att de har ett antal lägenheter som de brukar hyra ut till folk som kommer på kortare kontrakt till Stockholm. Och vi som inte är stockholmare är ju beroende ibland av att ha det så.

  Utrikesminister Margot Wallström svarade på journalisternas frågor under fredagen. Foto: Henrik Montgomery/TT

  Annons
  Annons
  X

  Utrikesminister Margot Wallström svarade på journalisternas frågor under fredagen.

  Foto: Henrik Montgomery/TT Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X