Annons

Jacob Wallenberg: Brexit kommer att påverka alla

Jacob Wallenberg, ordförande för Investor, tror att många svenska företag behöver fördjupa sig ytterligare i frågor som rör Storbritanniens utträde ur EU. Arkivbild.
Jacob Wallenberg, ordförande för Investor, tror att många svenska företag behöver fördjupa sig ytterligare i frågor som rör Storbritanniens utträde ur EU. Arkivbild. Foto: Joakim Goksör/TT

Många frågetecken kring brexit kvarstår oavsett vad det brittiska parlamentet beslutar på tisdag. Affärsmannen Jacob Wallenberg tror att många svenska företag har anledning att fundera kring hur förberedda de egentligen är.

Under strecket
TT
Publicerad

Även om det blir ett ja till det föreslagna utträdesavtalet återstår många praktiska frågor att lösa bland annat när det gäller handelsrelationer. Det innebär en fortsatt stor osäkerhet, konstaterar Jacob Wallenberg, ordförande i Wallenbergsfärens maktbolag Investor, i samband med ett näringslivsseminarium om brexit.

– Som affärsman måste jag förbereda mig på otydlighet. Det är något jag tror att många företag i Sverige har anledning att tänka på, säger han till TT.

Annons
Annons
Annons