Vykort via mobilen

Om det är någonting mobilbranschen hoppas mycket på så är det bilder i mobilen. Men precis som vanligt tar det tid innan ny teknik slår igenom och nu försöker man kombinera nytt med gammalt för att få ett snabbare genomslag.

Under strecket
Publicerad
Annons

Ett tydligt exempel är Vodafones samarbete med Extrafilm. Tillsammans ska de försöka få mobilanvändarna att använda mobilens inbyggda kamera för att skicka vanliga pappersbilder till släkt och vänner.
Kameramobilen ska helt enkelt ersätta de vanliga vykorten. I stället för att under semesterresan lägga tid och pengar på att köpa vykort och frimärken kan man använda mobilen för att ta egna bilder som sedan skickas som vykort.
Det är faktiskt inte så konstigt som det låter. Vodafone har bakat in den nya vykortstjänsten i sitt paket Vodafone live. I det paketet säljs mobilerna med alla inställningar klara redan från början.

Det innebär att man kan ta upp mobilen, ta en bild, välja att skicka den som vykort, skriva en hälsning, fylla i adressen och sedan skicka iväg allt. Bilden går då via mobilnätet till Extrafilm som framkallar den och med vanlig post skickar iväg det till mottagarens brevlåda, var som helst i världen.
När vi testat har det tagit två till tre dagar för kortet att komma fram i Sverige och
det är i vilket fall snabbare än om man skickar vykort från utlandet.
Än så länge går det här bara med Sony Ericssons kameramobil Z600. Men enligt Vodafone är fler mobiler på gång med vykortstjänsten.
Så hur fungerar det då? Ja själva processen är förhållandevis enkel, i vilket fall för de som är vana att med mobilen skicka sms, korta textmeddelanden.

Annons
Annons
Annons