Annons
X
Annons
X

VVS-branschen vill locka fler unga

Att jobba med VVS är ett framtidsyrke på grund av generationsväxlingen. Ett nybildat branschråd ska försöka få fler unga att satsa på yrkena. Rådet kräver också att utbildningen anpassas till behoven. Branschen vill också få fler kvinnor intresserade av VVS-yrkena.

(uppdaterad)

VVS-branschen står, som många andra branscher, inför stora pensionsavgångar framöver. Branschen behöver mer folk, allt från ingenjörer till montörer, men gymnasieprogrammen inom området har brister som måste rättas till, anser man.

–När företagen anställer dem som kommer därifrån saknas viktig kompetens, och utbildningarna matchar inte branschens behov, säger Manne Didehvar, hr-chef på bransch-och arbetsgivarorganisationen VVS-företagen.

–VVS-yrket är inte bara VVS-montörer, som många tror, det finns många spännande yrkesinriktningar med miljö- klimat- och energifrågor som bas.

Annons
X

Branschen vill också få fler tjejer intresserade av VVS-yrkena, och pekar på de olika utvecklingsmöjligheterna.

–Av ca 1300 elever inom VVS-linjen så är bara cirka 50 tjejer.

Arbetsgivarorganisationen VVS-företagen har lyckats samla ihop representanter från arbetsgivare och utbildningsanordnare (gymnasium, yrkeshögskola och universitet) att bilda en gemensam Advisory Board – ett branschråd. Ett drygt tiotal personer från hela landet ingår, också branschtoppar, vd:ar och personaldirektörer från de stora VVS-företagen.

–Syftet med rådet är att skapa förutsättningar för näringslivet och utbildningsanordnarna att tala med varandra och gemensamt hitta nya lösningar som ska säkerställa branschens överlevnad, tillväxt och säkra arbetstillfällen åt Sveriges ungdomar, säger Manne Didehvar.

Branschen kräver helt enkelt att utbildningen ska anpassas till de breda behov som finns i branschen, så att de som har gått utbildningen också blir anställningsbara.

Medlemsföretagen lär upp nyutbildade gymnasieelever, men till full lön, konstaterar Manne Didehvar. Också de som går som lärlingar har inte tillräckliga grundkunskaper när de kommer ut, vilket behövs för att lärlingstiden ska bli bra både för lärlingen själv och för företaget.

–Företagen måste få mer stöd, både ekonomiskt och kring handledningen, för att kunna ta emot fler lärlingar.

Efter år 2020 måste alla nybyggda hus, enligt ett EU-beslut, vara ”0-energihus”, tar han som exempel.

–Vi i Sverige har dock inte nödvändiga kunskaper kring detta implementerade i skolorna och i läroböckerna.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X