X
Annons
X

Vuxna män gör saker tillsammans

Två singer-songwriters är bättre än en. På måndag ger sig Christian Kjellvander och Nicolai Dunger ut på gemensam konserthus-turné.

Christian Kjellvander och Nicolai Dunger är, vid sidan av nykomlingen José Gonzàles, Sveriges mest hyllade singer-songwriters. Kjellvander, tidigare frontfigur i lo-fi-rockbandet Loosegoats som med åren dragit alltmer åt altcountry, gör numera sin musik ensam. Han slog igenom på allvar med sin första soloskiva "Songs from a two-room chapel", som släpptes för snart ett år sedan. Den extremt produktiva Piteåsonen och före detta elitidrottaren Nicolai Dunger lutar i sin tur mer åt folkrock i Van Morrisons och Nick Drakes anda. De har pratat löst om en gemensam turné när de stött ihop i olika sammanhang, och nu var tiden plötsligt mogen.
Christian Kjellvander: Vi var aktuella med skivor båda två, och hade inget annat inplanerat. Så våra skivbolag tog över och styrde upp alltihop.
Nicolai Dunger: Det var min manager som kom på att vi skulle kunna göra det på konserthus. Jag skulle inte komma på en sådan grej själv.

Ni är inte oroliga för att stänga ute rockpubliken?
CK: Nej, det tror jag inte. Det känns som
att rockpubliken har växt upp samtidigt som en själv, de har också börjat få dåliga ryggar och dåliga knän och vill sitta
ND: Jag skulle inte ha något emot att en artist som jag gillar gjorde en sådan här grej, då skulle jag bli glad. I stället för att man ska se honom på en rockklubb varenda gång.
CK: Rockklubbar är ju fortfarande en väldigt charmig miljö, men musiken får stå mycket mer i centrum när man får sitta ner, man kopplar bort andra sinnen och lyssnar.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X