Hela denna artikel är en annons

Vuxenhotell växer i popularitet hos svenskar

Nyligen lanserade Ving ett nytt vuxenhotell i populära turistorten Playa de Las Américas på Teneriffa. Konceptet med barnfria hotell blir allt mer efterfrågat och tros växa i framtiden.

– Det kommer definitivt växa ytterligare. Det finns en mängd destinationer där det passar att ha det hotellkonceptet, Sunprime, säger Claes Pellvik, marknadschef på Ving.

Foto: VING Bild 1 av 3
Foto: VING Bild 2 av 3

Avsluta dagen på tak-jacuzzin.

Foto: VING Bild 3 av 3
Foto: VING Bild 1 av 1
Foto: VING

Ibland handlar allt om målgruppen, Vings koncept med vuxenhotellen Sunprime är ett tydligt exempel på det. Sunprime är hotell i olika delar av världen som barn med stor sannolikhet tycker är urtråkiga. Orsaken till det är att fokus ligger på att ta det lugnt och njuta av semestern på just dina villkor.

– Det är utan tvekan målgruppsanpassat men ändå tillgängligt för många människor. Det är ett modernt och snyggt hotell som riktar in sig mot vuxna. Allt från drinklistan till aktiviteter på hotellet ser annorlunda ut, säger Patrik Marklund, produktchef på Ving.

Två bakomliggande orsaker

Vuxenhotellskonceptet har vuxit fram ur två saker. Dels att det började växa fram en trend med vuxenhotell i Karibien som blev väldigt populära. Men även att Ving såg en efterfrågan från svenska resenärer i exempelvis frågeformulär. För Claes Pellvik, marknadschef på Ving, är det inte bara en resetrend, det är en del i något större som syns i hela samhället.

Foto: VING Bild 1 av 2

Avsluta dagen på tak-jacuzzin.

Foto: VING Bild 2 av 2

– Titta bara på utbudet i mataffären. I dag finns fler alternativ än någonsin, allt från ekologiskt till vegetariskt. Men folk köper samtidigt piroger och köttbullar. Det breda utbudet och efterfrågan återspeglas även i vår verksamhet, säger Pellvik.

Foto: VING

Semester på egna villkor

Patrik Marklund är inne på samma linje. Kundernas önskemål har blivit allt tydligare och då även lättare att följa. Svenskar har rest runt i världen i decennier och i takt med det har kraven ökat.

Därför är det viktigt att hotellet ger resenären möjligheten att njuta av semestern på sina egna villkor. På nya Sunprime på Teneriffa ligger stranden bara en kort promenad bort och några av öns golfbanor ligger på bekvämt avstånd. Enkelt och smidigt men absolut inte tvunget.

– ”One size fits all” blir allt svårare. Detaljerna på Sunprime-hotellen som golv, sängkläder, sänglampor och utrustning i badrummet kommer alla från kundernas önskemål. Hotellen är populära på grund av att möjligheterna finns för aktiviteter, men du kan lika gärna hänga vid poolen, säger Marklund.

Vill du veta mer om var det finns Sunprimehotell? Läs här.

Avsluta dagen på tak-jacuzzin.
Avsluta dagen på tak-jacuzzin. Foto: VING
Annons
Annons
Annons