X
Annons
X
Recension

Bridget Jones's baby Vulgär Bridget Jones träffar helt rätt

Man har tagit livet av Daniel Cleaver, gett Mark Darcy en ny fru och åter förpassat Bridget till singeltillvaron. SvD:s Anna Hellsten gläds åt den nya filmen om Bridget Jones.

Emma Thompson och Renée Zellweger. Foto: Giles Keyte/Universal Pictures

När författaren Helen Fielding skrev del tre i sin romanserie om Bridget Jones tog hon först livet av hennes stora kärlek Mark Darcy och skickade sedan änkan och tvåbarnsmamman Bridget in i en tröstlös nätdejtingvärld. "Mad about the boy", som den heter, är en bra bok, men såhär tre år efter att den kom är det som om ingen vill låtsas om dess existens: kill your darlings är visserligen ett vedertaget författargrepp, men i fallet Darcy blev det alldeles för bokstavligt.

Filmen "Bridget Jone’s baby" har alltså ingenting med boken att göra. I stället är det en nyskriven historia där man tagit livet av Hugh Grants knullkung Daniel Cleaver, gett Darcy en ny fru och åter förpassat Bridget till singeltillvaron, dock nere på drömvikten och med ett prima jobb som tv-producent. När Bridget motvilligt hänger med sin kollega Miranda på festival har hon först ett one night stand med drömmige amerikanen Jack (Patrick Dempsey), och några dagar senare hamnar hon i samma säng som Darcy efter ett dop. Några veckor senare kan hon inte stänga gylfen längre. "Geriatrisk graviditet", konstaterar gynekologen. För Bridget återstår att ta reda på om det är Jack eller Darcy som är pappan.

Emma Thompson och Renée Zellweger.

Foto: Giles Keyte/Universal Pictures Bild 1 av 2
Foto: Giles Keyte Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X