X
Annons
X

Uppgifter: Volvos framtidsbil försenas

Det var sagt att Volvos framtidslöfte skulle börja tillverkas under hösten, men den är ännu inte i produktion. Bolaget självt vill inte uppge något startdatum. Hos flera auktoriserade bilförsäljare som SvD varit i kontakt med råder dock samsyn – XC40 laddhybrid försenas till 2019.

Laddhybrider är högvilt på bilmarknaden. Den 1 juli infördes det nya bonus/malussystemet där elbilar premieras starkt medan diesel- och bensinbilar straffas i form av dyrare årsskatt.

Nu i höst skulle Volvo Cars lill-suv XC40 börja tillverkas som laddhybrid i Volvos belgiska fabrik i Gent. Det bekräftade Volvo Cars till Teknikens Värld i januari i år. Med november runt hörnet är det dock tydligt att man ligger efter sin ursprungliga plan. När SvD pratar med pressavdelningen hos Volvo Cars i Sverige vill de inte avslöja något startdatum, eller varför produktionen tycks kraftigt fördröjd.

Volvo XC40 laddhybrid – eller T5 Twin Engine som det heter – visades på bilsalongen i Peking i april. Den är bestyckad med en nyutvecklad trecylindrig bensinmotor som är parad med en elmotor. Men kunder får inte en förrän nästa år.

Foto: Volvo Cars Bild 1 av 2

En laddhybrid innebär att bilen laddas i väggen och går upp mot 5 mil på el innan förbränningsmotor vid. Pressbilden är från Pekings bilsalong tidigare i år. Sedan blev det tyst.

Foto: Volvo Cars Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X