Annons
X
Annons
X

Volvochefen: Inga kommentarer

Volvo Personvagnars vd Stephen Odell vill inte kommentera uppgifterna om att kinesiska Geely tar tillbaka sitt utspel om ett bud på Volvo.

Av TT
(uppdaterad)

Mer från Frankfurt

– Jag har fått se att det i kinesisk press har skrivits att Geely har dragit tillbaka sitt intresse för Volvo. Men jag har ingen annan information. Ford har inte lämnat något besked till mig, säger Odell till TT på onsdagsmorgonen.

Strax efteråt gick han in i ett konferensrum med en grupp asiatiska journalister. När Volvos pressfolk såg det stora intresset för gruppen skyndade de sig att berätta att det rörde sig om japaner - inte kineser. Då sänkes kamerorna igen.

Odell håller fast vid sin linje att inte prata om vilka parter som är eller inte är intresserade av Volvo.

Annons
X

Steven Armstrong, operativ chef på Volvo PV och andreman på bolaget, har samma inställning. Volvo Personvagnar ger inga kommentarer om eventuella spekulanter.

– Det är inte vi som säljer. Vi ger oss inte in i diskussioner om alla rykten som florerar, säger han.

I förra veckans utspel hävdade Geely att bolaget ville köpa hela Volvo. Nu är frågan om det var rätt person som gick ut med de uppgifterna. Enligt kinesisk press dementerar nu Geely. Li Shufu, styrelseordförande och huvudägare i Geely Holdings, säger att det bara är rykten att bolaget vill expandera genom köp utomlands enligt Shanghai Securities News. Wang Ziliang, Geelys vice vd, framhåller att uppgifterna om att Geely vill köpa Volvo är felaktiga.

Stäng

SvD GÖTEBORG – dagligt nyhetsbrev med de viktigaste nyheterna från Göteborg (må-fr)

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  På onsdagen ökade förvirringen när Reuters skrev att handeln med Geelys aktie stoppats på börsen i Hong Kong för att bolaget ska ta in mer pengar. Det handlar om någon typ av nyemission som skulle kunna vara ett sätt att finansiera ett bud på Volvo. Geelys talesperson säger att det bara handlar om en stor transaktion utan att ge mer detaljer.

  Geelys aktiekurs har rasat med mer än 18 procent sedan den var uppe i rekordnivå förra veckan.

  Martin Sköld, bilanalytiker och ekonomie doktor på Handelshögskolan i Stockholm, tror inte att Ford har lika bråttom att sälja Volvo i dag som när krisen slog till i USA.

  – Jag tror att Volvo är viktigare för Ford än vad Ford är för Volvo. Med tanke på att Ford sålt Jaguar så kan det faktiskt vara så att man vill ha ett premiumvarumärke som Volvo. Jag tror helt enkelt inte att frågan är så brännhet som den har varit, säger han till TT.

  – Men allting beror förstås vad det står på prislappen. Men Ford är i dag inte så illa ute att man till varje pris måste sälja Volvo.

  Göteborg TT

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X