Volvos största utmaning: Brist på grön el

Martin Lundstedt, vd för AB Volvo, får in stora beställningar på nya lastbilar samtidigt som bolaget har problem att få tag på halvledare och andra viktiga komponenter.
Martin Lundstedt, vd för AB Volvo, får in stora beställningar på nya lastbilar samtidigt som bolaget har problem att få tag på halvledare och andra viktiga komponenter. Foto: Adam Ihse/TT

Det behövs mer produktion av halvledare i Europa. Det anser Volvochefen Martin Lundstedt. Trots att bolaget gått starkt under första kvartalet tyngs AB Volvo ändå av bristen på komponenter.

Under strecket
Publicerad
Annons

Bristen på halvledare har orsakat stora problem för hela den globala fordonsindustrin. Rader av företag har tillfälligt tvingats stoppa produktionen när de saknat viktiga komponenter.

Lastbilstillverkaren AB Volvo har däremot klarat sig förhållandevis bra under början av året med bara begränsad påverkan på produktionen. Men på torsdagen upprepade Volvoledningen varningen att bolaget under andra kvartalet kommer att tvingas stoppa produktionen i fabrikerna under motsvarande två till fyra veckor.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons