Volvo rullar in vinster

Lastbilskoncernen Volvo överraskade i går aktiemarknaden med att presentera ett resultat för årets första kvartal som var betydligt bättre än vad marknadens bransch-analytiker räknat med. Efter skatt gjorde Volvo en vinst på 3 248 miljoner kronor.

Under strecket
Publicerad
Annons

Vinsten kan jämföras med resultatet under samma tid förra året 2 427 miljoner kronor. Vinsten motsvarade en vinst på 7:93 kronor per aktie (5:75).
Aktiemarknaden, som hittills i år har handlat upp Volvoaktien med 15 procent, tog emot rapporten med att sänka kursen med knappt 1 procent. Orsaken till den sänkta kursen var sannolikt vinst-hemtagningar och en oro för att den viktiga Europamarknaden, som utgör 54 procent av koncernens försäljning, ska stagnera.

Koncernchefen Leif Johansson själv föreföll emellertid påtagligt nöjd med resultatet, även om han med ett understatement kallade det ”hyggligt”. För första gången på länge visar nu Volvos samtliga affärsområden positiva resultat, det vill säga även problemen inom affärsområdet Bussar har lösts, samtidigt som försäljningen av bussar i Nordamerika går allt bättre.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons