Annons

Volvo och Saab fortsätter backa i Storbritannien

Både Volvo och Saab har hittills i år sålt färre personbilar till Storbritannien, jämfört med samma period år 2002. Men juni och juli har för Volvos del inneburit en liten ökning jämfört med samma månader förra året.

Under strecket
Publicerad

Under juli sålde Saab 141 personbilar färre än i juli 2002, en minskning med 18,1 procent. Det innebär att försäljningen hittills i år, jämfört med samma period förra året, har minskat med 7,3 procent, det vill säga med 683 bilar. - Normalt säljer vi ganska mycket cabrioleter i juni och juli i England, men eftersom den nya modellen inte har kommit ut ännu så bidrar det till minskningen. Vi har 500 förbeställningar till England på den nya cabrioleten, så den här minskningen ska vi kunna hämta in, säger Göran Fredrikssson på Saab Automobiles informationsavdelning, som inte tycker att det finns någon anledning till oro. Volvo har också minskat sin totala försäljning av personbilar hittills i år, med 5 procent, det vill säga 1 151 bilar färre än förra året under samma period. Men Volvo kan, precis som i juni, glädjas åt en liten försäljningsökning när det gäller juli månad.

Jämfört med juli 2002 har Volvo sålt 3,7 procent fler bilar till britterna, enligt statistik från den brittiska branschorganisationen SMMT. På lastvagnssidan fortsätter både Volvo och Scania att öka. Volvo sålde dock något fler lastvagnar i juli förra året, 624 stycken, jämfört med 612 i år. Men hittills i år har Volvo sålt totalt 3 604 lastvagnar, 531 fler jämfört med samma period förra året. Britterna har köpt totalt 3 645 lastvagnar från Scania under årets första sju månader. Det innebär att Scania hittills i år ökat sin försäljning med 641 lastvagnar jämfört med motsvarande period år 2002.

Annons
Annons
Annons