Annons

Volvo hyr ut nya XC40 för 7 000 i månaden

Volvo Cars har presenterat sin nya modell XC40.
Volvo Cars har presenterat sin nya modell XC40. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Samtidigt som Volvo Cars premiärvisade sin nya lilla suv, XC40, lanserade bolaget också ett nytt slags bilägande. För motsvarande cirka 7 000 kronor i månaden kan kunderna abonnera på bilen i två år precis som många gör med mobiltelefoner i dag.

Milano, TT:s utsände
Publicerad

Volvo Cars har de senaste veckorna i flera Youtube-fimer trummat in budskapet att XC40 är en suv för den moderna storstadsmänniskan, eller familjen, som är intresserad av kultur, mode och annat som hör till bilden. Det är ingen slump att bolaget förlagt lanseringen till Milano där samtidigt den internationella modeveckan pågår.

Bilen har helt klart ärvt en hel del av de större modellerna XC 60 och XC 90, främst flera säkerhetsfunktioner, men också delar av utseendet. Designchefen Robin Page vill dock inte kalla XC 40 ett syskon till de större modellerna, utan snarare en kusin. Han pratar ingående om att designteamet tittat på allt från möbler till arkitektur och mode för att hitta ett utpräglat skandinaviskt utseende. Men varför är den speciellt lämplig som stadsbil?

Inför torsdagens premiärvisning av Volvo Cars nya modell, XC40 i Milano.

Foto: Björn Ewenfeldt/TT Bild 1 av 2

Volvo Cars har presenterat sin nya modell XC40.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT Bild 2 av 2
Annons
Annons
Annons