Annons

Volvo återkallar lastbilar

Volvo lastvagnar återkallar 3 500 lastbilar med produktionsfel som har sålts till kunder i hela världen. Felet upptäcktes förra sommaren och finns på de tre- och fyraxliga lastbilar som tillverkades under första halvåret 2002.

Under strecket
Publicerad

Konstruktionsfelet på lastvagnarna gäller en dåligt tätad kulled. Efter att fukt har kommit in genom tätningen har korrosion bildats på leden. Detta har i sin tur gjort att det så kallade v-staget har lossat på vissa bilar. Ett v-stag som är löst kan leda till att hela axeln på fordonet lossar. Några större olyckor har de drabbade lastvagnarna dock inte varit inblandade i enligt Volvo Lastvagnars presschef Claes Claesson. - Vi har haft ett fåtal incidenter, men inga personolyckor. När v-staget har gått av så blir det instabilitet i fordonet, men normalt sett så har föraren märkt tidigt att det har varit något fel, säger han.

I mitten av augusti återkallade Volvo Lastvagnar de första av de 3 500 felproducerade bilarna. - Vi har en bra och hållbar lösning för att åtgärda det här, och vi kommer så snart som möjligt att kontakta samtliga kunder med den här lastvagnstypen, säger Claes Claesson. Volvo Lastvagnar har nu förändrat produktionen av de tre- och fyraxliga lastvagnarna och använt sig av en annan lösning.

Annons
Annons
Annons