Vodafone-vd vill inte sälja

Vodafones nya Sverige-vd hävdar att bolaget inte är till salu. Han vill också låta Telia ta kostnaderna för att bygga ut 3G-nätet i glesbygd.

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

Från att vara en framgångssaga, har det mesta gått i stå för Vodafone i Sverige. Bolaget har tappat på alla marknadsområden, haft katastrofresultat och tvingats införa sparplaner på en halv miljard. Personalen ska dessutom bantas med 150 personer (cirka 10 procent). Hela svenska verksamheten har sagts vara till salu.
– Absolut inte, då hade jag inte varit här, slår Vodafones nye Sverigechef Grahame Maher fast.
– Vi har haft problem. Mitt jobb är att komma fram till hur vi ska agera för att komma tillbaka. Vodafone i Sverige har en viktig plats i Vodafones världsomspännande verksamhet, säger han till TT.

Ett tecken på det är att bolaget nyligen placerade ett internationellt kompetenscenter vid kontoret i Karlskrona.
I fyra veckor har han suttit på den svenska vd-stolen. Handplockad hit från Australien för att rädda Vodafones verksamhet i Sverige och Norden.
Om någon ska kunna vända trenden är det möjligen Grahame Maher. Han har tidigare gjort det i Nya Zeeland och senast i Australien.
Vägen till vändning kan nås genom att lyssna på vad konsumenterna vill ha, få dem att överge fasta telenät och använda mobila lösningar.
– Vi har världens bästa 3 G-nät. Problemet är bara att folk inte använder det. Det kommer först när de vet vad det kostar, får tjänster som de vill ha och att de är enkla att använda, säger Grahame Maher.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons