VM ingen stor angelägenhet för idrottsfans i USA

Publicerad
Annons

Los Angeles Var tionde idrottssupporter har skickat hotfulla mejl till aktiva och domare.Det visar en stor undersökning bland amerikanska idrottssupporters som puliceras i senaste numret av sportkanalen ESPN:s tidning.
Drygt 1 500 fans har utfrågats. Nio av tio anser att idrottsstjärnor som dopar sig bör bestraffas, medan övriga tycker ”att de bara gör vad de kan för att vara konkurrensmässiga” eller att ”alla får stoppa i sig vad de vill”.
I snitt tillbringar ett fan 6,5 timmar i veckan framför tv:n - en ökning från 5,3 timmar 2002 - surfar på nätet i 2,6 timmar och lyssnar på radio i 2,5 timmar per vecka.
27 procent tycker att ”allt är bra i livet om mitt lag vinner”. 18 procent fantiserar om att vara favoritlagets hjälte.
52 procent vill hellre att deras lag vinner ett mästerskap än att gå på en drömdejt med vem som helst. Däremot föredrar 71 procent fri bil av vilket märke som helst i ett år och 76 procent att leva ett år längre före en tung titel.
Andra intressanta siffror:
Fyra procent säger
sig ha haft sex på plats under ett idrottsevenemang.
40 procent erkänner att de ofta blir berusade på läktaren.
Sex av tio har häcklat domare.
38 procent hoppas att en motståndare ska skada sig. Lika många blir så uppretade att de skriker åt sina flickvänner och fruar.
14 procent råkar i slagsmål och 13 procent har hotat personer i publiken. Drygt 150 av de som deltog i undersökningen påstår sig ha skickat hotfulla email till aktiva och domare.
Fotbolls-VM är ingen stor amerikansk angelägenhet. 56 procent är helt ointresserade medan 44 procent ser fram emot turneringen.

Keijo Liimatainen

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons