Annons

Larsson: "Kan inte få ett bättre välkomnande"

Mikael Backlund (med pokalen) och hans lagkamrater i Tre Kronor fick möta det svenska folkets jubel på Kungsträdgårdens scen efter att ha bärgat Sveriges andra raka VM-guld i ishockey.
Mikael Backlund (med pokalen) och hans lagkamrater i Tre Kronor fick möta det svenska folkets jubel på Kungsträdgårdens scen efter att ha bärgat Sveriges andra raka VM-guld i ishockey. Foto: Janerik Henriksson /TT

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel i all ära.

Att få kliva ut på Kungsträdgårdens scen och ta emot det svenska folkets jubel var det som Tre Kronors guldhjältar hade väntat på under en heldag av hyllningar och firande.

– Jättefränt. Man kan inte få ett bättre välkomnande än så här, säger Adam Larsson till TT.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

Både det svenska folket och ett blomfyllt Kungsträdgården inbjöd till ett varmt välkomnande för VM-guldhjältarna.

Foto: Janerik Henriksson /TTBild 1 av 2

Många med gula kläder var på plats för att hylla Tre Kronor.

Foto: Janerik Henriksson /TTBild 2 av 2

Efter sponsorlunch och kungafamiljsbesök så klev till slut Tre Kronors VM-guldmedaljörer in på Kungsträdgårdens scen till tonerna av The Poodles efter ett omtumlande dygn fullt av guldfirande.

– Det har varit mycket besök på lite olika ställen. Och i går var en väldigt bra kväll på alla möjliga plan. Det kommer väl bara fortsätta så, och det tycker jag vi är värda, säger Edmontonbacken Adam Larsson till TT efter att han och hans lagkamrater fått ta emot det svenska folkets jubel.

Annons
Annons
Annons