Vladimir Putins olika ansikten

Rysslands president Vladimir Putin och Ukrainas ledare Petro Porosjenko möttes i dag. Putin har hunnit med ett antal obekväma möten genom åren. Den ryske presidenten låter inte omvärlden sväva i ovisshet om vad han tycker om sina motståndare. Läs om flera av Putins möten i detta svep.

Under strecket
Publicerad
Annons

Angela Merkel i januari 2007.
Rysslands president Vladimir Putin och Ukrainas ledare Petro Porosjenko möttes i dag. Putin har hunnit med ett antal mer eller mindre obekväma möten genom åren. SvD tar här upp några exempel. Här en bild från när Vladimir Putin möter Angela Merkel på sin ”Datja” (Fritidspalats) i den blivande OS-staden Sotji. Den tyska förbundskanslern, som rapporterats vara rädd för hundar, ser inte helt bekväm ut när Putins svarta labrador Koni lägger sig vid hennes fötter. Putin klappar sin hund på huvudet och säger att hunden inte kommer att göra något dumt. Mötet fortlöper med diskussioner om Mellanöstern, Irans kärnvapenprogram samt Rysslands förhållande till EU.

Barack Obama  september 2013.
 Den amerikanske presidenten hade redan före G20-mötet i S:t Petersburg sagt att det var som att prata med en vägg att försöka komma överens med Vladimir Putin. Spänningar i Syrien och kring den amerikanske visselblåsaren Edward Snowden underlättade inte att föra de två ledarna för stormakterna närmare varandra. Inte minst för att Putin dagarna före mötet anklagat USA:s utrikesminister John Kerry för att ljuga.

Annons
Annons
Annons