Vitrysk expolis vittnar om mord på kritiker

Tre kritiker av Vitrysslands president Aleksandr Lukasjenko försvann 1999. En före detta polis säger till tyska public servicebolaget Deutsche Welle att han var närvarande när de tre mördades. Arkivbild.
Tre kritiker av Vitrysslands president Aleksandr Lukasjenko försvann 1999. En före detta polis säger till tyska public servicebolaget Deutsche Welle att han var närvarande när de tre mördades. Arkivbild. Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/TT

En man som uppger att han arbetat i Vitrysslands elitstyrka säger att han medverkade vid mord på tre personer som var kritiska till president Aleksandr Lukasjenko.

Under strecket
TT-AFP
Publicerad
Annons

Jurij Garavskij lämnade vittnesmålet till den tyska public serviceradion Deutsche Welle på måndagen. Han berättade för mediebolaget att han själv var närvarande vid morden på tre ledande regimkritiker 1999, varav en var en före detta inrikesminister i Vitryssland.

Vid tillfället ska Garavskij ha arbetat för polisens elitenhet SOBR. De tre personerna som ska ha mördats namngavs som Jurij Zacharenko, Viktor Gontjar och Anatolij Krasovskij.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons