Annons

Vita hjälmarna till Oscarsgalan

Raed al-Saleh kommer till Los Angeles för att vara med på Oscarsgalan den 26 februari. Arkivbild.
Raed al-Saleh kommer till Los Angeles för att vara med på Oscarsgalan den 26 februari. Arkivbild. Foto: Melissa K hn Hjerrild/AP/TT

I veckan meddelade Hala Kamil, som var föremål för dokumentären "Watani: My homeland" att hon köpt en biljett till Los Angeles för att åka till Oscarsgalan. Nu verkar det som att även företrädare för hjälporganisationen Vita hjälmarna kommer att kunna delta, skriver The Hollywood Reporter.

Under strecket
TT
Publicerad

Hala Kamil, Raed al-Saleh och Khaled Khatib från Vita hjälmarna är från Syrien och det var tidigare oklart om de skulle kunna komma till Oscarsgalan, där filmerna de medverkar i är nominerade i kategorin bästa kortdokumentär. Anledning var president Donald Trumps inreseförbud, som nu är fryst av amerikansk domstol.

Khatib och al-Saleh har tidigare sagt att de inte tänkte åka på grund av inreseförbudet, men nu säger al-Saleh i ett uttalande att han ser fram emot att åka och att deltagandet kommer att ge honom tillfälle att ge röst åt syriska kvinnor och barn som är kvar i landet.

Annons
Annons
Annons